Paloturvallisuus – hyödyllisiä vinkkejä perus- ja äärimmäisiin olosuhteisiin

March 10, 2021 Luonnononnettomuudet

 

Paloturvallisuus käsittelee turvatoimenpiteitä tulen vaikutusten välttämiseksi. Esimerkiksi: tärkeä paloturvallisuuskokeilu, joka on rakennettu rakennukseen matkustajien hyvinvoinnin varmistamiseksi tulipalossa tai muussa hätätilanteessa.

Erilaisia ​​turvavarusteita ovat sammutuspeitot, sammuttimet, palohälytyskellot jne.

Perheenjäsenet voivat keskustella paloturvasuunnitelmasta siitä, mitä tehdä talon syttyessä. Erityisesti tällainen turvallisuussuunnitelma tulisi selittää hyvin lapsille, jotka yleensä pelkäävät ja paniikkia eivätkä osaa reagoida tällaisiin palo-onnettomuuksiin.

Paras tapa olla turvallisemmalla puolella palo-onnettomuuden aikana on käyttää talossa olevia palovarusteita milloin tahansa vähentämään ainakin palan palasia. Hälytysääni on myös varsin hyödyllinen turvatoimenpide tällaisten onnettomuuksien aikana. Jopa savunilmaisujärjestelmä on osoittautunut erittäin hyödylliseksi.

Tärkeintä siirtyä takasta on vain pysähtyä missä tahansa kohdassa ja koputtaa sinut lattialle ja alkaa hitaasti ryömiä kohti takan ulostuloaukkoa. Tällaiseen tilanteeseen on oltava henkisesti hyvin valmistautunut, koska saatat saada omaisuutesi takaisin, mutta et elämäsi. Jokaisessa talossa on oltava vähintään yksi palontorjuntaväline, jotta he voivat olla turvallisia tai suojella perhettään tulipalon aikana.

Siellä pitäisi olla jopa palohälytyspainike tai paniikkipainike.

Paikallisessa palokunnassa tulisi käydä kerran kuuden kuukauden välein hyödyllisiä vinkkejä ja neuvoja. Ihmiset, jotka eivät osaa käyttää palontorjuntavälineitä, saavat myös palontorjunnan asiantuntijoiden erityiskoulutuksen.

Jos mahdollista, happinaamari voidaan laittaa tauon ajaksi, kun palo ja savu nousevat happipulaan. Monissa huoneistoissa on jopa hyvin varustettu huuhtelujärjestelmä tällaisten ongelmien välttämiseksi. Sisäänrakennetut palovaroittimet tulisi myös testata säännöllisesti. Lasten kannalta tärkeitä seikkoja on olla paniikkia, jos he eivät voi liikkua ulkona, eikä piiloutua nurkkaan, koska jonkun on vaikea löytää ja jos ovi on kuuma päästä ulos ikkunasta.